In 2020 zijn de eerste twee AV-locaties van start gegaan en daarna volgden nog drie locaties. Op deze locaties werken medewerkers en studenten samen aan passende zorg volgens de AV-zienswijze.

Wilt u in de toekomst wellicht AV-locatie worden? Neem dan contact met ons op.
Op een AV-locatie wordt AV-zorg gegeven. AV-zorg laat behoeften van cliënten, ervaringskennis en resultaten van onderzoek optimaal met elkaar versmelten. Behalve als persoonsgericht kenmerkt zich dit door datagedreven.

Op elke AV-locatie is sprake van een leergemeenschap of een werk-/leer-/onderzoekomgeving. Deelnemers zijn tenminste alle zorgmedewerkers en hbo- en mbo-studenten van de betreffende AV-locatie. Het leren en ontwikkelen gebeurt in de vorm van actieonderzoek met actieleren en praktijkonderzoek, vandaar ‘Academisch’. Bovendien wordt gebruik gemaakt van het mbo-keuzedeel: Ondersteunen Eigen Regievoering (OER) in de chronische zorg. 

Persoonsgericht
Bij de AV-leergemeenschap gaat het om: samen leren en ontwikkelen op basis van wensen van cliënten met centrale aandacht voor de ‘basiszorg’ / ADL-zorg / verpleegzorg / ‘essentiële zorg’ en de brede context hiervan, teneinde de beoogde optimale zorg te realiseren.

Datagedreven
Het vakmanschap van de zorgverleners staat centraal binnen het leren en ontwikkelen. Via het doorlopend verzamelen en analyseren van onduidelijkheden, verbeterbehoeften en zaken die anders lopen dan gewenst, wordt waar nodig de zorg aangepast. Met andere woorden: Data wordt verzameld en wordt omgezet naar informatie voor de juiste zorg op de juiste plaats op het juiste moment door en met de juiste persoon.

Wilt u meer weten over werken op een AV-locatie, klik dan hier.
 

Alle AV locaties:

A

Woonzorgcentrum Hanzeborg
Koningsbergenstraat 201A
8232 DC  Lelystad

 

B

Woonzorgcentrum De Uiterton
Marktstraat 1
8224 MA  Lelystad


 

C

Woonzorgcentrum Archipel
Poëziestraat 166
1321 HT Almere
 

D

Woonzorglocatie 't Brewinc Hof
Kommedwarssteeg 1 t/m 47
7005 AD Doetinchem
© 2023 Stichting Academische Verpleeg(t)huiszorg Nederland